pályázat

2019.07.05. 12:48

Tűzoltóautókat is beszerez Újkígyós

Katasztrófavédelmi és katasztrófaelhárítási együttműködésre épülő pályázatban veszt rész az újkígyósi és az Arad megyei Zerind község önkormányzata.

MW

Az Interreg V-A Románia – Magyarország Program célja a katasztrófavédelmi együttműködés javítása, a katasztrófakezelés közös fejlesztése azért, hogy vészhelyzet esetén lehetővé váljon a gyors, közös reakció, főleg a határ menti területeken. De a tervek között szerepel egy közös kockázatmegelőzési és katasztrófakezelési rendszer kidolgozása, eszközök beszerzése, a kommunikáció fejlesztése, protokollok harmonizációja, közös képzések nyújtása, jogszabályok összehangolása is.

Szebellédi Zoltán polgármester elmondta, a projekt összköltségvetése közel 500 ezer euró, amelyből Újkígyós 230 ezer euró támogatást nyert. A jövő március végi megvalósítási időszakig a város személyi és katasztrófavédelmi eszközöket, tűzoltó­autókat szerez be; képzéseket, közös gyakorlatokat valósít meg. A projekt az Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a két ország kormányának társfinanszírozásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik