beruházás

2019.07.09. 15:29

Megújult a Vár utcai zug Gyulán

Befejeződött a gyulai Vár utcai zug több mint 16 millió forintos felújítása, amely a lakosság és az önkormányzat összefogásával valósult meg – jelentette be a helyszínen megtartott keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

P. G.

A város polgármestere kiemelte, a lakosok 2,2 millió forinttal járultak hozzá a fejlesztéshez, a további összeget az önkormányzat biztosította a képviselő-testület döntése alapján.

Lukács Sándor, dr. Görgényi Ernő és Kiss Szabolcs /Fotó: Kiss Zoltán/

Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő elmondta, egy harminc évre visszanyúló problémát sikerült orvosolniuk. A felújítás során 96 méternyi utat aszfaltoztak le, úgy, hogy előtte a szakasz teljes szerkezetét elbontották. Ugyanekkora hosszúságban a járda térköves borítást kapott, illetve zárt csapadékvíz-elvezető rendszert hoztak létre.

Lukács Sándor – aki a lakossági összefogás kezdeményezője is volt – kifejtette, tizenöt éve él az utcában, és azóta szívügyének tekintette a felújítás ügyét. Szólt a beruházást övező összefogás jelentőségéről, arról, hogy a polgármester és önkormányzati képviselőjük, valamint a testület is az elképzelés mellé állt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában