Köröstarcsa

2019.07.08. 08:08

Megújul a belvízelvezetés

A végéhez közeledik a települési belvízelvezető rendszerének felújítása – tájékoztatott Lipcsei Zoltán polgármester. Mint elmondta, a munkálatok a Terület- és Településfejlesztési Operatív­ Program keretében elnyert 90 millió forintos támogatás segítségével valósulnak meg.

P. G.

Lipcsei Zoltán kitért arra, hogy a felgyülemlett csapadékvíz a község több területén okozott problémákat a múltban, ezért is döntött úgy a településvezetés, hogy a fejlesztéssel orvosolja a gondokat.

Lipcsei Zoltán a Paprévzugi-holtágnál /Beküldött felvétel/

A Szabadkai utcában új csapadékvíz-elvezető csatornát alakítottak ki a munkálatok során. A Rákóczi úti záportározóban két vezérárkot hoztak létre, és a körtöltés alatt a Paprévzugi-holtágba vezetik a csapadékvizet. A fejlesztés harmadik eleme a Paprévzugi-holtág kotrása volt, amivel visszaállították annak víztározó, -elvezető képességét.

A vizet egyébként a holtág végén lévő szivattyútelep segítségével emelik át a Körösbe, a létesítmény eszközei közül is többet felújítottak. A tavaszi sok csapadék kissé hátráltatta a munkát, így a projekt a tervezettnél valamivel később fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában