Országos Program

2019.07.10. 11:03

Kiskerteket zsűriznek Szarvason

A település idén is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz.

B. A.

Kertzs?rizŽs szarvason a legszebb zšldsŽgkert kateg—ri‡ba Multy‡n T’bor Sonkoj Tici‡na Rafaj J‡nos zs?ritagok

A városban mintegy 12-en neveztek a címért, az ítészek első körben a napokban látogatták végig a helyszíneket. Rafaj János falugazdász, a helyi zsűri elnöke elmondta, ezt követően augusztusban keresik még fel a kerteket. Ilyenkor felmérik azok állapotát, valamint azt is, hogy a kerttulajdonosok milyen módszereket alkalmaznak a művelés vagy éppen a termesztés során.

Mótyán Tibor, Sonkoly Ticiána és Rafaj János zsűrizi a kerteket /Fotó: Imre György/

A szemlén részt vett a helyi kertbarát kör elnöke Mótyán Tibor, valamint az önkormányzat részéről dr. Sonkoly Ticiána. A hármas a fentiek mellett az esztétikumot, a gondozottságot, valamint a növénytársulatokat is megfigyelik, továbbá előnyt jelent a környezetbarát módszerek alkalmazása, illetve a fűszernövények termesztése is.

– Továbbá azt is számba vesszük, milyen növények találhatók a kertben, tájra jellemző, régi fajták fellelhetőek-e, amelyek tulajdonképpen nem nagyon vannak köztermesztésben, de az ilyen eldugott kis kertekben még színesítik a palettát – fejtette ki Rafaj János.

A győztest a szarvasi szilvanapokon hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában