galériával

2019.07.13. 07:32

Hat új borlovagot avattak Békéscsabán

A Szent Vince Borrend Békés Megyei Lovagi Széke borversenyének díjátadóját tartották meg pénteken este a pósteleki Mókus Csárdában. Hat új borlovagot is avattak a rendezvényen, Imre Györgyöt, dr. Barócsi Zoltánt, dr. Roxin Györgyöt, ifj. Bengery Zsoltot, Csulik Viktort és Hack Szabolcsot.

Ny. L.

Lukács Sándor, a borrend nagymestere, a megyei lovagi szék elnöke elmondta, immáron a XVI. zászlósborválasztó verseny díjátadóját tartották.

Összesen 37 bor érkezett 14 borászatból, hat borvidékről. Beküldtek 12 fehér, három rozé és 22 vörösbort. A nevezett 37 nedűből mindegyik érmet nyert, 17 arany-, 16 ezüst-, és négy bronzérem született. A zászlósbor a legmagasabb pontszámú aranyérmes ital lett. Ezt a díjat a Kvassay EZ-ÁM 2016-os évjáratú vörös cuvée kapta. Termelője a villányi Kvassay Pince.

Champion-díjat kapott a fehérboroknál Bodor Marton (Csongrád) cserszegi fűszerese. Rozé kategóriában Pusztai Csaba (Csongrád) kékfrankos rozéja, a vörösboroknál Sajben György (Békéscsaba) kékfrankosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában