Sarkad

2019.07.20. 10:48

Gyümölcsöt kaptak a gyerekek

Friss gyümölccsel kedveskedett az önkormányzat a bölcsődés, az óvodás gyerekeknek, valamint a Gyulai úti idősek otthonában élőknek több alkalommal is az elmúlt hetekben: június közepén cseresznyével, július elején meggyel, a napokban sárgabarackkal.

L. B.

– A gyümölcsök abban az Epreskert utcai kertben termettek, amit az önkormányzat alakított ki pár éve, 2014-ben másfél hektáron 700 fa telepítésével, ültetésével a közfoglalkoztatási program keretében, a mezőgazdasági projekt részeként – ismertette dr. Mokán István polgármester.

A gyerekek örömmel fogadták a friss gyümölcsöt /Beküldött fotó/

Hozzátette: a gyümölcsfák beszerzésekor figyeltek a fajták összeállítására és arra, hogy a gyümölcsök érése ne egy időre essen. A fák termőre fordulását követően a fő cél az, hogy a közétkeztetési intézményen keresztül friss gyümölcsöt biztosítsanak a bölcsődének, az óvodáknak, az iskoláknak, illetve az időseket gondozó szociális intézményeknek.

– Értékteremtő munka folyik a program keretein belül. A fák szakszerű gondozását három közfoglalkoztatott végzi kiválóan, amit az is bizonyít, hogy évről évre szép és gazdag termést hoznak – ecsetelte dr. Mokán István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában