Galériával

2019.07.28. 07:08

Első világháborúban elhunyt katonák nyughelyeit rekonstruálták Gyulán

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított első világháborús hadisírokat szombaton délelőtt Gyulán, a Kosztolányi utcában.

Papp Gábor

Fotó: LP6DMK2

A munkálatokat a Honvédelmi Minisztérium, illetve a Hadtörténeti Intézet és Múzeum támogatta, a rekonstrukció 5 millió forintos pályázati források segítségével valósult meg.

Az eseményen Alt Norbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Braun Tibor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája vezetője mondott beszédet.

Braun Tibor a béke értékének fontosságára hívta fel a figyelmet /Fotó: Lehoczky Péter/

Alt Norbert emlékeztetett arra, hogy rövid időn belül a második felújított első világháborús temetőt adhatták át a városban. A Kosztolányi utcai sírkertet azért nyitották a világégés első évében, hogy örök nyugalomra helyezhessék a harcokban elesett, kórházakban meghalt katonákat országtól és vallástól függetlenül.

A korábban növényekkel benőtt nyughelyeket néhány évvel ezelőtt fedezték fel újra, és akkor egy kisebb állagmegóvást végrehajtottak, de nagyobb felújításra most adódott lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában