Norseman

2019.07.28. 15:00

Békéscsabai tűzoltó is indul a világ legnehezebb extrém ironman versenyén

Pepó János tűzoltó zászlós, a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója most hétvégén indul el a „Norseman” elnevezésű versenyre.

János a Norvégiában megrendezésre kerülő a világ legelitebb és legnehezebb „Norseman” elnevezésű extrém ironman versenyre indul. A verseny augusztus 3-án indul Eidfjord településről és az indulóknak 20 óra alatt kell teljesíteni egy 226 km hosszú távot lábon, vízben és kerékpáron egyaránt.

Ez a verseny 15 év ezelőtt teremtette meg az extrém ironman versenyek kategóriáját, jelenleg akkora népszerűségnek örvend, hogy idei megmérettetésre 4000 jelentkező közül mindössze 232 indulót sorsoltak ki. Kollégánkat több megyei szervezet is támogatja, ezzel is segítve a verseny helyszínére való kijutást.

Fotó: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

A „Norseman” versenyre való felkészülést János még tavaly novemberben kezdte meg egy alapozó időszakkal, amelyet követett egy gyorsított tempójú felkészülési időszak, amikor adott távokat igyekszik a lehető leggyorsabban teljesíteni, majd a felkészülés utolsó szakaszában koncentrált konkrétan a verseny folyamán megjelenő feladatokra.

A gyakorlás során teljesített 80 kilométernyi úszást, több mint 3000 kilométer biciklizést és 1000 kilométer futást, amelyekre szüksége is volt, hogy a versenyen helyt tudjon állni – adta hírül a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában