közfoglalkoztatás

2019.06.12. 16:18

Több száz kilogramm epret szüreteltek Zsadányban

A zsadányi közfoglalkoztatási program keretében több ezer négyzetméteren foglalkoznak földi eper termesztéssel.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock illusztráció

A vidék vezető növénye lehetne a földi eper, és ha több önkormányzat is ráállna a termesztésére a közfoglalkoztatás keretében, akkor piacképes mennyiséget lehetne belőle előállítani – mondta Dudás Árpád polgármester.

Hozzátette, Zsadányban a közfoglalkoztatás részeként több ezer négyzetméteren foglalkoznak földi eperrel, eddig több száz kilogrammot szedtek le: viszik a közétkeztetésbe, illetve lekvárt is főznek belőle.

Dudás Árpád megosztotta: több mint nyolcvan közfoglalkoztatott dolgozik Zsadányban az önkormányzat kötelékében. Néhány éve még több mint 160-an voltak a rendszerben, látható tehát, hogy az álláskeresők fele el tudott helyezkedni a versenyszférában.

Lunkán Gyöngyi, a községháza munkatársa elmondta, három projekt fut: a mezőgazdasági, a helyi sajátosságra épülő, valamint a szociális. A közfoglalkoztatottak többek között kapálnak, gazolnak, parkosítanak; Fancsikapusztán járdát építenek, betonoszlopokat öntenek; illetve jelentős gondot fordítanak a kaszálásra és a parlagfű-mentesítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában