aratás

2019.06.09. 13:57

Szemügyre vették az orosházi gazdák gépeit

A betakarítás megkezdése előtt az Orosháza és Térsége Gazdakör szervezésében gépszemléket tart Csongrádi Pál tűzvédelmi tanácsadó három napon át több helyszínen. Ennek már sokéves hagyománya van.

Cs. I.

Az aratásban érintett 20-25 gazdálkodó gépei szemléjét végzi el a szakember, és egyben a dolgozók tűz- és balesetvédelmi oktatását is megtartják, felfrissítik az elmúlt sok év alatt szerzett tapasztalataikat, tudásukat.

– Több mint félszáz erőgépet és ugyanennyi munkagépet (bálázókat, pótkocsikat) kell ilyenkor ellenőrizni, hogy az aratás idején semmilyen problémát ne okozhassanak ezek. Az esti órákban elvégezzük a szikrapróbákat is – sorolta az ilyenkor elodázhatatlan tennivalókat a szakember, akinek egyéb feladatai is vannak: átnézi a dokumentációk érvényességét, a tűzoltó készülékek és kéziszerszámok állapotát. Rendelet írja elő az évenkénti szemlét.

Az elmúlt években sok jogszabályi változás ugyan nem volt, ám mindig új kihívás egy-egy gépbeszerzést követően szembesülni az új eszközök technikai adottságaival. A gazdáknak is érdekük, hogy minél felkészültebben kezdhessék meg az idénymunkákat és ezzel megakadályozhassák az extrém időjárási körülmények között a tűzeseteket.

Elhangzott, ez még csak a felkészülési időszak, a betakarítás még odébb van, így bepótolhatók a hiányosságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában