strandszezon

2019.06.18. 14:15

Nem muszáj fogyókúrázni – vegyél új fürdőruhát!

A testalkatunk sokat változhat akár egyik évről a másikra is. Nem biztos, hogy megfelel a tavalyi bikini, de ez nem is biztos, hogy baj. Miért kellhet új fürdőruha az idei szezonra?

 

Azonnal szembetűnik a változás

Az egybe- illetve kétrészesek olyan darabok, amelyek szigorúan követik a testünk volnalát, így alaposan meglátszik, hogy ‘kifogyunk’ belőlük, vagy netán kerekebbek leszünk. Jolly Joker fürdőruha nincs – szemben például a bő pulóverekkel vagy ballonkabátokkal, nem is beszélve a cipőkről. Amelyik passzol ránk egy bizonyos testalkat esetén, az más esetben sajnos nem mutat jól.

Szezon elején tehát idejében próbáljuk fel meglévő fürdődresszeinket, bikinijeinket, hogy ne a strandra indulás pillanatában tudatosuljon, hogy például tavaly óta rengeteget pilateseztünk és immár teljesen más az alkatunk – hogy egy kellemes esetet említsünk.

A hízás és fogyás akár hétről hétre változtathat a mellméreten, így a strand öltözékünkben a bikini felső az egyik legkritikusabb pont. Amennyiben van egy jó oldalt megkötős bikini alsónk, azt nem feltétlenül kell lecserélni, lehet, hogy elég ‘átkötni’. Kitűnő megoldás, ha csak a bikini felsőt újítjuk meg. Hiszen ma már külön is be lehet szerezni alsó és felső részeket, és variálni őket – ezek a párosítások a mixkinik.

A push up nem univerzális csodaszer

A fürdőruha vásárlásnál nem árt a pontos méretvétel és némi önismeret. Amivel nem vagyunk igazán megáldva, azt nem érdemes kihangsúlyozni: egészen kis mellméret esetén ne kísérletezzünk push up melltartóval.

Fiús alkatúakon nagyon kirívóan mutatnak a szivacsok, és elvész a természetesség varázsa. A legjobb ilyen alkat esetén a jól bevált optikai trükkök használata, azaz a kis kebelméretnél remekül állnak a magas nyakú croptop jellegű, nyakba kötős, illetve átlós megoldások a bikinifelsők esetén.

A plus size szexi

Aki kerekded, az most örömmel nyugtázhatja, a nőies formák még mindig nagyon divatosak. A vezető márkák közül nem egy 95D kosárméretig számos modell kínál, és általában XL-ig gyönyörű darabokból válogathatunk.

Ez a közelmúlt viszonyaihoz képest, amikor a nagymamáknak szánt és a kismama fürdőruhák voltak csak L-es méret felett elérhetőek, fantasztikus változás! Sőt, kimondottan a legteltebbek igényeinek megfelelően is készítenek ma már strandöltözékeket.

Miért a pontos méretben viseljük a fürdőruhánkat?

A bikini esetén ‘kockázati tényező’, ha a választott darab lötyög rajtunk, hiszen akár el is veszíthetjük egy vízbe ugrás esetén. Ám ha teltebbek vagyunk, vegyük figyelembe, hogy egy kisebb méretű fürdőruha, ami ránk feszül, nem fog vonzóbbá tenni. Épp ezért egy régi darabot, ami már nem nagyon megy ránk, nem érdemes eröltetni. Keressünk egy – vagy több – újat! Hiszen a trend és feltehetően az ízlésünk is megváltozott közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában