Gyula

2019.06.05. 16:08

Levélben köszönte meg a mentők munkáját egy édesanya

A gyulai mentők Facebook-oldalán is olvasható kedves levélben köszönte meg egy eleki édesanya a fürdővárosi mentőknek, hogy múlt héten nagy odafigyeléssel szállították a kisfiát és őt Gyuláról az egyik budapesti kórházba.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A gyermek este félrenyelte az almát, ami elzárta az egyik főhörgőt. Ettől nehezítetté vált a légzése, ezért a lehető legrövidebb időn belül el kellett távolítani a gyümölcsdarabot, amire akkor csak a fővárosban volt lehetőség.

– A múlt héten történt mindez. Kisfiam az esti órákban félrenyelte az almát. Természetesen azonnal rohantunk a gyulai gyermekosztályra, ahol szinte sokként ért, amikor megtudtuk, át kell szállítani Budapestre, hogy ott eltávolítsák az almadarabot – mesélte az anyuka.

– A mentősöket dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed főorvos azonnal hívta, akik már ott, a helyszínen igyekeztek megnyugtatni, mindenben segíteni, ami nem volt könnyű feladat számukra, hiszen kimondhatatlanul aggódtam a gyermekünkért, és akkor már tisztában voltunk azzal, hogy altatással együtt járó eljárás keretében veszik majd ki a gyümölcsdarabot. Az anyuka levelében leírta, hogy Varga Dávid mentőtiszt, Zsíros Róbert ápoló és Bakonyi József gépkocsivezető közreműködött a szállításban.

– Ezúton szeretném megköszönni, hogy a zavartalan és biztonságos útról gondoskodtak – folytatta levelét az édesanya. – Mindig hálás leszek, hiszen nem tudtam, hogy mi vár a kisfiamra, ők minden igyekezetükkel próbáltak megnyugtatni, illetve tájékoztatni erről. Minden tiszteletem a mentőszolgálatban résztvevőké!

A mentő egyébként este 11 órakor indult Gyuláról, és hajnali fél kettőkor érkezett meg Budapestre, ahol elvégezték a szükséges beavatkozást. A kisfiú szerencsére már jól van, már bölcsődébe is mehetett.

Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában