Galériával

2019.06.20. 17:29

Gyulán kezdődtek a Kínai Gasztronómia Hetek

A Hotel Erkelben megtartott szerda esti nyitórendezvénnyel megkezdődtek a Kínai Gasztronómia Hetek a Hunguest Hotels-nél. A gasztronómiai programsorozat keretében az érintett szállodák, a Hotel Erkel, a szegedi Hotel Forrás és a tapolcai Hotel Pelion büféasztalos választéka autentikus ázsiai ízekkel egészül ki.

Papp Gábor

A kínai BTG-Jianguo Group négy- és ötcsillagos szállodáinak díjnyertes mesterszakácsai eredeti kínai alapanyagokból és receptekből dolgoznak a következő napokban a három szálloda konyhájában.

Az említett BTG Hotels Group 100 ezer munkavállalójuk közreműködésével 4000 szállodát és 400 ezer szobát működtet, törzsvendégeik száma eléri a 130 milliót.

Duan Zhongpeng, a BTG vezérigazgató-helyettese beszédében párhuzamot vont Gyula, illetve a Hotel Erkel és a csoportjukhoz tartozó pekingi Minzu Hotel között, hiszen – fogalmazott – mindkét épület komoly múltra tekint vissza. Emlékeztetett arra, hogy tavaly a Hunguest Hotels és a BTG között megállapodás született, amely mindkét fél számára fontos lehetőséget jelent. Mint kiderült, az eseménynek különös aktualitást adott, hogy idén 70 éves a Kínai Népköztársaság és hazánk diplomáciai kapcsolata, magát a Kínai Népköztársaságot is hét évtizede kiáltották ki, a Minzu Hotel pedig 60 éves.

Fotó: Imre György

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója ugyancsak hangsúlyozta az együttműködés fontosságát, amelynek keretében lépésről lépésre fognak haladni.

Réthelyi Miklós vezérigazgató-helyettes elmondta, az említett megállapodás az oktatásra és a szakmai eszmecserére vonatkozik. A szakember megerősítette, hosszabb távon a kínai vendégekre is számítanak szállodáikban. Kérdésünkre, hogy miért Gyulát választották a Kínai Gasztronómiai Hetek nyitányának helyszínéül, kiemelte: egyik fontos négycsillagos szállodájuk található a városban, másrészt a Békés megyei kötődésű Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke rengeteget tett a kapcsolatok létrejöttéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában