EFOP-os pályázat

2019.06.14. 08:33

Biztos kezdet: gyerekházat alakítanak ki Mezőgyánban

Csaknem 40 millió forintot nyert a mezőgyáni önkormányzat egy sikeres, úgynevezett EFOP-os pályázat révén arra, hogy Biztos Kezdet Gyerekházat alakítson ki a településen – ismertette Dani Attila polgármester. Az intézmény a jelenlegi piactér melletti gondozóházban kaphat helyet, az épület némi bővítését és átalakítását követően.

L. B.

Dani Attila elmondta, a településen több olyan három év alatti kisgyermek is van, aki nehéz, meglehetősen szerény körülmények között él, fontos, hogy az érintett családoknak segítséget nyújt majd az intézmény. A Biztos Kezdet Gyerekház abban különbözik a bölcsődétől, hogy a kicsik a szüleikkel együtt veszik igénybe a szolgáltatásokat. Az intézmény kellő szakmai tudással és tapasztalattal felvértezett munkatársai hasznos tanácsokat adnak majd, hogyan kell ellátni, nevelni a gyermekeket; emellett a tervek szerint sok-sok olyan programot valósítanak meg, amelyek színesebbé teszik a hétköznapokat.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában