városnap

2019.05.31. 17:30

Ünnepel a harmincéves város, Battonya

A település városnapi programsorozatának egyik jeles eseménye volt pénteken az ünnepi képviselő-testületi ülés, ahol nagyon sok vendéget fogadtak a házigazdák. Hazalátogatott Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, a Battonyáról elszármazottakat, a testvértelepülések vezetőit is köszöntötték.

Csete Ilona

SONY DSC

Marjai János polgármester, majd Krucsainé Herter Anikó ünnepi gondolatai után elsőként Mudrity Ivánnak, a városnapok szervezésében végzett kiemelkedő munkájáért adott át elismerő oklevelet Marjai János.

Immáron hagyomány, hogy ilyenkor azokat díjazzák, akik tevékenységükkel érdemet szereztek a település fejlődésében, értékeinek megőrzésében, gyarapításában, jó hírnevének terjesztésében, kapcsolatainak ápolásában vagy az egyetemes emberi értékek terjesztésében. Idén tizenhárom díjazottat szólítottak ki.

A díszpolgári címet Szutor Lászlóné, a Szerb Országos Önkormányzat és a helyi szerb önkormányzat elnöke vette át. Leleplezték azt a márványtáblát, ami Battonya díszpolgárainak neveit tartalmazza.

Battonyáért emlékérem kitüntetésben részesült Takács Dezső, a város nyugalmazott polgármestere és dr. Németh Ferenc nyugalmazott címzetes főjegyző. Varga Gusztáv, a Dél-békési Kistérségi Többcélú Társulás elnöke egy most alapított elismerést adott a díjazottnak elsőként a társulásban végzett munkájáért: az elnöki elismerő oklevelet. 2019-ben az év elszármazottja kitüntető címben dr. Borka Sándor részesült.

2019. év közösségi embere kitüntető címet vette át Balázsné Szabó Erzsébet, a Fodor Manó Helytörténeti Egyesület elnöke és a Számíthatsz Ránk Egyesület, a díjat Korobán Éva elnök vette át. A 2019-es év sportolója díjat Deli Tamás és Fábián Gábor kapta.

A képviselő-testület döntése alapján 2019. év vállalkozója kitüntető címben Marosán Rozália részesült. Az Év tanulója kitüntető címet kapta: Alexa József, Putnoki Vivien, Nádasdi Lili, Mák Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában