Rendezvénysorozat

2019.05.29. 14:25

Egyházzenei fesztivál Békéscsabán

A Filharmónia Magyarország szervezésében idén ötödik alkalommal rendezik meg a Con Spirito Egyházzenei Fesztivált. Ingyenes programokkal, kivételes művészekkel is találkozhat a közönség az országos rendezvénysorozat keretében több hazai városban, így egyebek mellett Békéscsabán.

Az eseménysort a Fanfár körülvesz című flashmob indítja a Bartók Béla Zeneiskola rézfúvós együttesének előadásában június 7-én, pénteken 10:30-tól a Szent István téren és az Andrássy úton. A Kossuth-díjas Szabó Dénes által vezényelt Nyíregyházi Cantemus Kórus ad hangversenyt Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével 19 órától az evangélikus nagytemplomban.

Beküldött felvétel

A kórus már a megalakulása évében aratott nemzetközi versenygyőzelme óta a világ egyik vezető énekkarának számít. A Kodály módszer sikerének világjáró nagyköveteiként koncertjeiken kívül keresett előadói zenei nevelési konferenciáknak, mesterkurzusoknak. A kórus repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsztól napjaink zenéjéig.

Június 8-án, szombaton a belvárosi katolikus templomban 18 órától a Páduai Szent Antal Templom Kórusa hallható majd 19 órától a Csabagyöngye Kulturális Központ társszervezésében az Erkel Sándor Kórustalálkozón mutatkoznak be a helyi kórusok a Csabagyöngye teraszán.

A békéscsabai programsor június 9-én az ünnepi istentiszteleten folytatódik a nagytemplomban, amelyen a Calandrella Kamarakórus énekel, majd zárásként az érdeklődők egy kivételes előadáson vehetnek részt 11 órától, ahol Ábelovszky László, az evangélikus nagytemplom műszaki vezetője mesél a templom rekonstrukciójának kulisszatitkairól.

A Nyíregyházi Cantemus Kórus Tóka Ágoston orgonaművész közreműködésével június 7-én 19 órától az evangélikus nagytemplomban ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában