pajzsmirigy-ellenőrzés

2019.05.17. 14:28

Csanádapácán folytatódott a szűrőprogram

Folytatódott szerdán a felső tagozatos diákok ingyenes, ultrahangos pajzsmirigy szűrése dr. Kolozsi Anita csecsemő és gyermekgyógyász, valamint endokrinológus szakorvos közreműködésével a csanádapácai iskolában.

Cs. I.

A kormányhivatal a Közös érték az egészség elnevezésű mintaprogram keretében a megye valamennyi általános iskolájába eljuttatja a szűrőprogramot – értesült hírportálunk.

A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola felső tagozatosai vettek részt az ingyenes iskolai vizsgálaton, ahol jelen volt dr. Sárosi Tamás megyei tiszti főorvos is.

Fotó: Lehoczky Péter

Oláh Kálmán polgármester beszámolt a településükön immár hagyományos községi egészségnapok sikeréről, amikkel szintén a megelőzés fontosságát népszerűsítik, és helybe viszik a lakosságnak a szűréseket.

Míg zajlottak a vizsgálatok, az alsós korosztály néhány, az egészségmegőrzéssel kapcsolatos játékot kipróbálhatott (okostányér, szív kincses láda program, helyes fogápolás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában