galériával

2019.05.26. 18:03

Bezárta kapuit a békéscsabai Warhol-kiállítás

Három hónap után, vasárnap véget ért a Munkácsy Mihály Múzeum egyik leglátogatottabb kiállítása, az Andy Warhol – Ezüst úton a bölcsőtől a ..-ig című tárlat, mely este hatkor zárta be kapuit.

A szenzációs, 115 egyedi Warhol-művet és -relikviát felvonultató tárlatot azonban gazdag programsorral búcsúztatta a múzeum. A szombaton délután hat órától egészen éjfélig tartó finisszázson a látogatók többféle program és műsor részesei voltak. Többek közt bepillantást nyertek Andy Warhol filmművészeti munkásságába, megtekintettek egy életrajzi ihletettségű mozifilmet, és zenei produkciókat is meghallgattak, valamint Warhol-idézetekből tartott felolvasáson is részt vettek.

Mindezek mellett a szervezők „gasztrovonalon” is próbálták visszaadni a kor hangulatát. Az Andy Warhol kedvenceit felvonultató menüsorban autentikus amerikai ételeket és italokat kínáltak a vendégeknek. Ennek ellenére ezen az estén Campbell leveskonzervet nem szolgáltak fel a megjelenteknek, arra kizárólag a kiállításban, és a múzeumi boltban akadhattak rá a vendégek.

Az est során az érdeklődők a kiállítás társkurátora, Gyarmati Gabriella vezetésével tekinthették meg a tárlatot. Ezen az estén azonban a terem nem a szokásos arcát mutatta: minden elsötétedett és a művészettörténész úgy kalauzolta az érdeklődőket az egymást követő három tárlatvezetés során, hogy közben zseblámpák fénye irányította a figyelmet a különböző emblematikus Warhol-művekre.

De nemcsak az évtized kiállítását zárták az este, hanem egy új műegyüttes átadását is erre az eseményre időzítették. A rendezvény idején került sor Virág Éva békéscsabai festőművész 14 viszonylag korai képből álló kollekciójának ünnepélyes átadására. A múzeum közlése szerint a festőművész alkotásai ezután az intézmény gyűjteményét gazdagítják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában