gyűjtemény

2019.05.13. 15:27

A szénási gyűjtő megmutatja kincseit

Egy csábítóan sportos négykerekű csalogatta annak a relikviagyűjteménynek a megnyitójára az érdeklődőket szombaton Nagyszénáson.

Cs. I.

10 év alatt levelezéssel, baráti kapcsolatok és támogatók jóvoltából mondhatja magáénak a nagyszénási, mozgáskorlátozott fiatalember, Márta János az értékes anyagot.

Megtelt anyagával (serlegekkel, dedikációkkal, pólókkal, sisakokkal, apró, a motor- és autósporthoz nélkülözhetetlen alkatrészekkel) a szénási kulturális központ kisterme. No és érdeklődőkkel, barátokkal, a műszaki sportok iránti kíváncsiskodókkal, gyermekeikkel érkező szülőkkel.

A szerző felvételei

Nagy Attiláné alpolgármester köszönetét fejezte ki Márta Jánosnak, hogy személyes kincseit megosztja a nagyérdeművel. Meglepetést nyújtott át a gyűjtemény tulajdonosának: a tűzpiros pólókat Márta TEAM felirattal átadta a képzeletbeli csapatkapitánynak, aki ezeket a jelképes pólókat azoknak a sportembereknek ajándékozhatja, akiket „bevesz” a csapatába.

A gyűjtő elmesélte, soha nem kellett egyetlen relikviáért sem fizetnie. Ja, de! Ebben a körben barátsággal fizet motoros, autós és gyűjtő! Így juthatott el a technikai sportok iránt elkötelezett szénási férfi a Forma I. 2014-es magyarországi futamára, vannak, akik eljönnek érte és viszik magukkal a versenyeikre, nagyon sokan segítik őt.

A megnyitón sok élményt, kalandos találkozást megosztott hallgatóságával Márta János, miközben a művelődési ház előtt kiállított rally autónak a csodájára járt két kicsi fiú (is). V. Nagy Máté és Jós Áron alaposan szemügyre vette a járgány minden részét, de így voltak ezzel a felnőttek is.

A kiállítási anyagot nézegetve sokan gratuláltak a gyűjtőnek, sőt, voltak, akik azt gyarapították is. Podani Milán dedikált pólóját édesapja adta át Márta Jánosnak. Szombaton a szénási gyűjtővel kapcsolatban álló versenyzők is érkeztek a településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában