Magyar Majális

2019.05.14. 16:17

A sült kolbász sem hiányzik a pekingi palettáról

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulója alkalmából Magyarország pekingi nagykövetsége és a Pekingi Magyar Kulturális Intézet programsorozatot rendez Kína-szerte.

Nyemcsok László

Egyik kiemelt állomás a Magyar Majális Pekingben. A Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségét dr. Buslig Szonja Andrea, a Pekingi Magyar Kulturális Intézet igazgatója felkérte, hogy hungarikum ételeket és magyar értékeket mutasson be.

Illusztráció: MW archív felvétel

Gasztrokulturális élményeket kínálnak, a legnépszerűbb ételek közé tartozik a gulyásleves, a tiszai halászlé, a sült kolbász, a lángos, a Gundel-palacsinta. A magyar fogásokat hazánk boraival, fröccsel kísérheti a látogató. Magyarországot Prohászka Béla és Horváth Ferenc Békés megyei mesterszakács képviseli.

Hagyományos magyar, zömében Békés megyei kézműves programokat is tartanak, Kádár Ferkó fotószínházától Barcsai Andrea és Fekete Katalin kézműves foglalkozásáig. Ifj. Csasztvan András és Csasztvan Zsuzska néptáncbemutatót tart. Pribojszki Ferenc, Vén Miklós és Biszak Bence a népzenét szolgáltatják a rendezvényen.

Prohászka Béla elmondta, a magyar termékek, hungarikumok népszerűsítése fontos feladat. Ezen termékek és kulturális értékek megismertetése segíti az élelmiszer-exportot, élénkíti a Magyarországra irányuló turizmust.

Májusban Sanghajba látogat Farkas Sándor miniszterhelyettes. A főkonzulátus gasztronómiai fesztivált és V4-es partnertalálkozót is szervez. Agrárminiszteri találkozót tartanak Hangzhouban. Május 17. és június 2. között a sanghaji tévétoronyban rendeznek fotókiállítást és gasztronómiai fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában