SM-világnap

2019.05.30. 19:38

A remény léggömbjeit engedték a magasba Gyulán

Az SM-világnap alkalmából rendezett kétnapos országos programot a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány szerdán és csütörtökön Gyulán.

P. G.

Mint azt Fazekasné dr. Magda Erzsébet ügyvezető-titkártól és Szántai Anita elnöktől megtudtuk, az eseménysorozat szerdán a Karácsonyi János Katolikus Gimnázium előtti téren, illetve az intézményben érzékenyítő programmal kezdődött. A kezdeményezés részeként a diákok jobban megismerhették a betegséget és a betegeket is. Nagy Zoltán előadásában felcsendült az SM Himnusz.

Fotó: Lehoczky Péter

Csütörtökön szakmai előadásokkal kezdődött a nap. Szó esett egyebek mellett az SM kezelésének új európai irányelveiről, az SM-ben jelentkező szexuális zavarokról. Olyan témák kerültek napirendre, amelyek foglalkoztatják a sclerosis multiplexes embereket és családtagjaikat. Természetesen a szervező alapítvány munkája és programjai is középpontba kerültek.

A rendezvény kötetlen programmal folytatódott a vár előtti téren. Hllásznyik Attila festményeket készített, zenés műsorral lépett fel Kepenyes Pál, majd köszöntőt mondott Szántai Anita, az MSMBA elnöke. A rendezvény egyik záróakkordjaként ismét felcsendült az SM Himnusz és a mintegy kétszáz résztvevő felengedte a remény léggömbjeit. A megjelentek közösségi programokba is bekapcsolódhattak, városnézésre, a vár és az Almásy-kastély megtekintésére is lehetőség nyílt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában