Orosháza

2019.04.13. 15:44

Szelíd, szőrös óriások a macskakiállításon

Óriási érdeklődés mellett zajlik az idei nemzetközi macskakiállítás Orosházán, a Táncsics gimnázium sportcsarnokában. A szervezők úgy fogalmaztak, nagyon hálás a közönség, szeretnek is jönni Orosházára, mert a cicabarátok sokasága előtt élmény bemutatkozni. 

Cs. I.

Így gondolták ezt az Ukrajnából, Romániából, Bulgáriából, Németországból, Moldáviából, Ausztriából, Szerbiából, Oroszországból érkezett tenyészetek képviselői is. A rekordot döntő látogatottság annak is köszönhető, hogy az idei kiállításra már világbajnoki címért is nevezték legszebb cicáikat a gazdák. Valóban remekelnek a kedvencek. 140 macska 80 kiállító jóvoltából látható a kétnapos eseményen.

A szerző felvételei

Találkoztunk egy gyönyörű példánnyal is, Crassus a maine coon macskafajta 6 éves, 9 kilós példánya robosztus alkatával, jó szőrben mutatkozott be. Mondta is a gazdija, a saját nevelésű kandúr a büszkesége, hozza a hírnevet és a szuper kölyköket. Az egyre népszerűbb bengáli mellett ez a ,,szelid óriás ,, az egyik kedvence a közönségnek.

Kisgyermekes családok vidékről is hétvégi programjukba iktatják a kiállítás megtekintését. Találkoztunk gádorosiakkal, békéscsabaiakkal, gyulaiakkal is. Szívesen pózolnak a cicák, vagy lustán nyújtózkodnak, tűrve nyugodtan a kíváncsiskodók érdeklődését két napon át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában