Nosztalgia

2019.04.26. 12:25

Pezsgő társasági életről meséltek, megelevenedett a múlt Orosházán

Össztánc címmel beszélgetős műsorra hívták azokat az orosháziakat, akik nosztalgiával gondolnak és élményeik fűződnek a 60-as, 70-es évekhez.

Csete Ilona

Olyan időket elevenített fel Koszorús Oszkár helytörténész két vendégével – Antali Zoltán táncpedagógussal és Feldmann József zenésszel – amikor szombatonként össztáncra készülődtek a párok, amikor a fiatalokat kísérők (anyukák, szomszédasszonyok, nagymamák) figyelték a táncos helyeken.

Jó hangulatú esten meséltek Orosháza pezsgő zenei és táncos közösségi életéről a résztvevők. /A szerző felvétele/

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban sokan, sokszor felnevettek a sztorik hallatán. Kiderült, a Kék villám zenekar után a Nox milyen sikereket ért el, és milyen szerepe volt a zenészeknek a társastánc-versenyek lebonyolításában. A két életút így ért össze. A zenész és a táncos anekdótázásával elevenedett meg a hallgatóság előtt a beat korszak, a táncparkettek csillogó világa, a régi Alföld szálló, a leégett, majd a helyén épült új művelődési ház pezsgő társasági élete. A településalapítás 275. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi programsorozat könyvtári eseményére, a főszereplőkre, sokan kíváncsiak voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában