rajzpályázat

2019.04.09. 18:32

Közlekedés, ahogy azt a gyerekek látják

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság az ORFK-OBB kiírása alapján idén huszonhatodik alkalommal hirdette meg a megye valamennyi általános iskolájában és óvodájában a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel” elnevezésű rajzpályázatát. Kedden választották ki azokat a képeket, amelyeket a megyei kiállításon bemutatnak.

P. R.

A pályaműveket február 22-ig három kategóriában (óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos) kellett megküldeni a területileg illetékes rendőrkapitányságok címére. A pályázat témája: A mobiltelefon vezetés közbeni használatának veszélyei – ahogy a gyermekek látják. Fülhallgató és a biztonságos közlekedés. Az idén 142 oktatási intézményből 3 256 pályamű érkezett.

A megyei zsűri által kedden kiválasztott legszebb – kategóriánkénti 6-6 – rajzot továbbítja az Országos Baleset-megelőzési Bizottsághoz, 150 rajzból pedig május 14-én kiállítást rendez, melynek anyagát az érdeklődők Békéscsabán a Csaba Centerben május 14–19. között tekinthetik meg.

A megyei zsűri tagjai Ván Hajnalka, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze; Csépai Ingrid rendőralezredes és a Békés Megyei Hírlap fotóriportere, Lehoczky Péter voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában