Évértékelés

2019.04.16. 15:57

Közgyűlést tartott a Vöröskereszt Békéscsabán

Közgyűlést tartott a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete a megyeszékhelyen, kedden. Az évértékelés mellett a napi feladatokról is szó esett.

Busi Ottó

Tóth Zoltánné a megyei szervezet igazgatója kiemelte, tavaly megrendeztek egy országos csecsemőgondozó versenyt, együttműködési megállapodást kötöttek a kormányhivatallal, és hősképző elnevezéssel egy elsősegélynyújtást népszerűsítő és oktató programot is elindítottak. Mindezek mellett gazdaságilag is megerősödtek – tette hozzá.

A jövő terveiről elmondta, több nyitott pályázatuk is van, majd megjegyezte: ez év végig a felújítják a szervezet székházát, számítástechnikai eszközöket cseréltek le, és gépjárműbeszerzés is várható.

Tóth Zoltánné olvassa fel a közgyűlés napirendi pontjait /A szerző felvétele/

A napi tennivalókról szólva elárulta, a legtöbb feladatot a véradás adja: évente közel ezer véradás történik, de e mellett az elsősegélynyújtó vizsgák, és -versenyek szervezése is a munka része. Mindezek mellett most indul egy úgynevezett imitátor képzés – fűzte hozzá a megyei igazgató.

– Ez azt jelenti, hogy az egyes versenyek vagy bemutatók során, a képzésben részt vevők imitálni tudják a különböző sérülteket, sérüléseket – árulta el Tóth Zoltánné.

Néhány adat is kiderült a közgyűlés beszámolójából, e szerint a megyei szervezet 116 alapszervezetének 9344 tagja volt tavaly. 2018-ban pedig 1340 önkéntes segítette a szervezet munkáját.

Csökkent a tagdíjat fizetők száma, legalábbis 2018-ban 752 fővel kevesebben voltak, mint az azt megelőző évben. Érdekesség, hogy a véradók számára tavaly Orosháza-Gyopárosfürdő 21 ezer fürdőjegyet adományozott 2018-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában