Fejlesztés

2019.04.02. 21:07

Körforgalom épül Gyula belvárosában

Heteken belül elkezdődhetnek a Béke sugárúti körforgalom építési munkálatai. A beruházás erősíti a biztonságot és a torlódást is csökkenti majd.

P. G.

Néhány héten belül elkezdődhet a Béke sugárúti körforgalom építése – jelentette be a kivitelezési szerződés aláírását megelőző keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő.

A város polgármestere elmondta, 2010-ben megfogalmazott közlekedési koncepciójukban kiemelt helyen szerepelt, hogy a Béke sugárút, Árpád utca, Eötvös utca kereszteződésében körforgalmat építsenek a biztonság erősítése és torlódások csökkentése érdekében.

Fotók: Lehoczky Péter

Utóbbi különösen a reggeli iskola- és munkakezdés időpontjában, illetve délután, azok végeztével alakul ki, mivel számos oktatási, kulturális, egészségügyi intézmény és a bíróság is megtalálható a közelben, illetve a vasútállomást is ezen a szakaszon keresztül közelítik meg jellemzően.

Emlékeztetett arra, hogy annak idején belváros átépítésével a Városház utcát lezárták, a korábbi forgalom egy része pedig az Árpád utca–Eötvös utca vonalára terelődött.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon elnyert 107,79 millió forintos támogatásból és 21,67 millió forintos városi saját forrásból valósul meg.

Új pályaszerkezet, 150 négyzetméteres terelő sziget, 300 négyzetméter járdaburkolat és kiemelt szegély épül, magát a burkolatot is szélesítik, valamint külön sávot alakítanak ki az Árpád utcába lekanyarodóknak. Nyolc lámpaoszlopot elbontanak, tizenhármat építenek a kivitelezés során, és kommunikációs kábeleket is kiváltanak.

Piskolty Tibor és dr. Görgényi Ernő írta alá a szerződést

A munka pár héten belül elkezdődik. A várható lezárásokról és kerülő útvonalakról külön tájékoztatást fognak adni. A szakaszt az iskolai tanévben nem zárják le teljesen. A beruházás legkésőbb augusztus 30-ig készül el.

A kivitelezési szerződést dr. Görgényi Ernő és Piskolty Tibor, a Futizo Kft. ügyvezetője írta alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában