sokoldalúság

2019.04.21. 19:44

Jótékonykodik, szervez és vállalkozik is Ugor Emese

Rendezvényszervezés az élete, ennek köszönheti jelenlegi párját is a gyomaendrődi Ugor Emese. A két kamaszt nevelő édesanya közel 25 éve maga vezeti vállalkozását, és mindezek mellett még jótékonysági események szervezésére is futja energiájából.

Balázs Anett

A helyi mentőknek, tűzoltóknak vagy éppen a Vidra Önkéntes Járási Mentőcsoport tagjainak sikerült több tízezer forintot összegyűjtenie azzal, hogy jótékonysági futóversenyt szervezett a városban.

– Tulajdonképpen az éves karácsonyi vásárt szerveztük, ahová az M1 televíziós stábját vártuk, ám kiderült, ugyanabban az időben Orosházán egy jótékonysági futás zajlott, így a stáb oda ment közvetíteni. Ebből kiindulva a következő alkalomra mi is meghirdettük a jótékonysági futóversenyünket, melynek köszönhetően az egyik évben a mentőknek több mint 100 ezer forintot tudtunk összegyűjteni. Jó volt látni, hogy azok is támogatták a rendezvényt, akik valamilyen okból nem tudták teljesíteni a távot, így például többen a nevezési díjjal járultak hozzá a gyűjtés sikeréhez.

Az üzleti és a magánéletben is helytáll /Fotó: Ambruzs-Szabó József/

– A papír-írószerbolt vezetése mellett mégis hogyan jött képbe a rendezvényszervezés?

– A boltban kreatív hobbis eszközöket is forgalmazunk, és egyre többen álltak sorba esküvői meghívók készítése vagy éppen díszítés kapcsán tanácsot kérni. Ekkor gondoltam arra, hogy komolyabban foglalkozzam a rendezvényszervezéssel. Elvégeztem egy erre vonatkozó iskolát Budapesten, és ott „fertőződtem” meg a protokollal is. Nagy hatással volt rám többek között Görög Ibolya neves szakértő előadása. Mindezeknek köszönhetően nagyon megszerettem ezt a vonalat, a városvezetés pedig tudta, hogy szakképesítést szereztem ezen a területen, ezért hamar megtaláltak a felkérések is. Lendületet adott a munkámban az is, hogy az emberek felől sok pozitív visszajelzés érkezett, hogy végre van valami a városban.

– Negyed évszázada működik a vállalkozás is, ezt hogyan sikerül életben tartani?

– Egyrészt fontos, hogy legyenek cégek, akiket ellátunk. Másfelől pedig a betérő vásárlók felé folyamatosan változni kell. Amivel ’94-ben indultunk, ma már nem működhetnénk. Az árukészletet és szolgáltatásokat illetően folyamatosan figyelem a piacot, és megpróbálok lépést tartani a felmerülő igényekkel. A legutóbbi változtatás például a partikellékek beszerzése volt, mert ezeket nem lehet a neten megrendelni. És emellé társul még a személyes kontakt a vevőkkel, amelynek egy ilyen kis városban nagy jelentősége van. Bár mióta a rendezvényszervezés az életembe lépett, kevesebbet állok be a pult mögé, de megbízható kollégáim vannak, akikre az elfoglalt időszakokban, mint például most, a sajt- és túrófesztivált megelőző időszakban, bizton számíthatok.

– A család hogy viseli ezt a sok elfoglaltságot?

– A lányom, Barbi 20 éves, ő Szegeden tanul. A fiam, Kristóf nyáron lesz 15 esztendős. Közel 9 éve, hogy elváltam, amennyi időm van, azt csak rájuk fordítom. A jelenlegi párom is segít, ha tud. Őt éppen egy rendezvény kapcsán ismertem meg, a Hooligans együttes koncertjén ő felelt a fénytechnikáért.

Felfigyel a protokoll hibáira

Ugor Emese elmondta, bár a rendezvényszervezés a mindene, azért a családi összejövetelek lebonyolításánál nem kell a szakmai fortélyokhoz nyúlnia. De sok esetben fogja a fejét, ha valamilyen hibát vagy hiányosságot talál egy-egy programon. Ilyen például a zászlók kihelyezése, melyet rendszerint rossz oldalra állítanak, ugyanis, a protokoll szabályai szerint szemből nézve a magyar zászlónak az épület jobbján, míg az európai uniós zászlónak a bal oldalon kell helyet kapnia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában