betegellátás

2019.04.17. 17:47

Jó ütemben halad a gyulai gyermekkórház költözése

A gyulai betegellátás nagy mérföldkőhöz érkezett április 12-én, amikor a gyermekkórház a Kárpát utcai épületből az intézmény Semmelweis utcai telephelyére költözött.

V. E.

Dr. Kövesdi József osztályvezető főorvos, csecsemő- és gyermekgyógyász, és gyermektüdőgyógyász szakorvos elmondta, rég várt dolog valósulhatott meg életükben a beköltözéssel, amely eddig nehézségek nélkül zajlott.

A szerző felvételei

Hozzátette, a teljes berendezkedésre ugyan még várniuk kell, hiszen jelenleg a szakrendelők, a városi gyermekügyelet, a gyermekgyógyászati ambulancia, a koraszülött ellátás és a fertőző részlegük működik teljességgel, de a munkálatok folyamatosak és várhatóan csütörtöktől már az intenzív osztályaik is fogadhatják a pácienseket. Továbbá a csecsemő- és kisded, illetve a gyermek- és ifjúsági osztályaik is költözés alatt vannak – előreláthatólag péntekig.

Végül elmondta, a főépületbe településsel nagyobb és modernebb területen működhetnek, elkerülhetik a koraszülöttek szállítását és a szükséges képalkotó vizsgálatok, konzíliumok is helyben lesznek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában