ünnepélyes átadó

2019.04.29. 11:25

Agrárlogisztikai szigetté alakították a régi iskolaépületet Újszalontán

Ünnepélyes kereket között átadták a minap Újszalontán azt az úgynevezett agrárlogisztikai szigetet, amit a Béke utcai régi iskolaépület felújításával alakítottak ki.

Licska Balázs

Fotó: Lehoczky Péter

Jova Tibor polgármester elmondta: az évek óta kihasználatlan ingatlant egy őrizhető raktárhelyiséggé alakították. Kedveztek ezzel a helyi és környékbeli termelőknek, akik eddig ki voltak téve a piacnak, az árak ingadozásának. Egy ideig az agrárlogisztikai szigeten tárolhatják a terményeiket, hogy a lehető legkedvezőbb áron értékesítsék azokat, csomagolásra is van lehetőség.

Jova Tibor és dr. Kovács József az átadáson /Fotó: Lehoczky Péter/

Hozzátette: a beruházásra az önkormányzat több mint 60 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Sorolta: az elaggott épületet szigetelték, megerősítették a tetőszerkezetét, továbbá a régi nyílászárókat modernre cserélték, a gépészeti és épületvillamossági rendszert ugyancsak korszerűsítették, akadálymentesítettek.

Az átadáson dr. Kovács József országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a beruházás a helyi gazdaság fejlesztését célozza, segíti a helyi és környékbeli termelőket. Fontosnak nevezte azt, hogy egészséges élelmiszerek kerüljenek mindenki asztalára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában