beruházás

2019.03.14. 14:00

Szabadtéri fitneszpark épül Gyulán a Wesselényi-tónál

Hamarosan szabadtéri fitneszpark létesül Gyulán, a Wesselényi-tónál – jelentette be a helyszínen megtartott csütörtöki sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester és Kónya István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

Papp Gábor

Alt Norbert elmondta, az önkormányzat 400 millió forintot nyert közösségi terek felújítására, kialakítására, valamint közösségi programok szervetésére. Összesen kilenc közösségi tér fejlesztése valósulhat meg, amelyek közül az egyik első a szabadtéri fitneszpark létrehozása a Wesselényi-tónál.

Fotó: Imre György

Kónya István kiemelte, a beruházás helyszínéül szolgáló terület az elmúlt tíz évben komoly pozitív változásokon ment keresztül.

– A városban pedig egyre nagyobb az igény a sportolási lehetőségek iránt – tette hozzá. – Ezért is épültek már több helyen hasonló fitneszparkok. A Wesselényi-tónál a beruházás 5,5 millió forintból valósulhat meg. Hárommillió forintot az említett pályázatból, 2 millió forintot a dr. Abrulrahman Abdulrab Mohamed kuratóriumi elnök által vezetett Egészséges Városért Közalapítvány támogatásából, további 500 ezer forintot pedig a körzeti karbantartási keretből biztosítanak. A létesítmény 90 négyzetméteres lesz, gumitégla-borítással és szegéllyel látják el. A kondicionáló elemek 12 gyakorlat elvégzésére nyújtanak lehetőséget valamennyi korosztály számára. A munkálatok július végére fejeződnek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában