beruházás

2019.03.26. 16:26

Korszerűsítik a Kossuth teret Békéscsabán

Úgynevezett zöldfelület-felújítási munkálatok zajlanak, illetve bizonyos területeken a járdát is korszerűsítik – emiatt verték fel a járdát és zárták le a békéscsabai Kossuth tér egy részét.

L. B.

Fotó: Lehoczky Péter

A városfejlesztési nonprofit kft. cégvezetője, dr. Sódar Anita elmondta: a beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, a belvárosrehabilitáció keretében valósul meg. A munkaterületet nemrég adták át a kivitelezőnek, a munkák a tervek szerint április elejéig tartanak.

Fotó: Lehoczky Péter

A munkálatok egyrészt érintik a faállományt: egészségügyi állapotuk miatt kivágnak három fát, emellett például gallyazással, metszéssel ápolják a fákat, újabb fákat ültetnek, illetve a díszkút közelében kivágott egyedet szintén pótolják. A cserjeállomány esetében is lesznek olyan területek, ahol eltávolítják a növényeket, illetve olyanok, ahol újabbakat telepítenek. A bicikliút és az autóút között egynyári virágágyakat alakítanak ki, máshol évelőágyakat.

Bizonyos járdaszakaszokat ugyancsak rendbe tesznek, így az autóúttal párhuzamosan futó aszfaltburkolat helyett térköves épül – zárta dr. Sódar Anita cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában