diákfesztivál - videóval

2019.03.05. 13:52

Idén megújulnak a gyulai Erkel Diákünnepek

Május 24-től május 26-ig immáron huszonnyolcadik alkalommal rendezik meg az Erkel Diákünnepeket, a gyulai diákfesztivált – jelentette be az eseménnyel kapcsolatos keddi sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester és Alt Norbert alpolgármester.

P. G.

Alt Norbert emlékeztetett arra, hogy tavaly létrehoztak egy alapítványt, amelynek legfőbb feladata, hogy összefogja az EDÜ-vel kapcsolatos teendőket és személyeket.

– A szervezőstábban kiváló szakemberek kaptak helyet, akik munkájukkal és tapasztalatukkal segítik az előkészületeket, a folyamatba mellettük a város középiskolásaiból is sikerült egy „magot” bevonni – ecsetelte. – Bekapcsolódott a szervezésbe a nagyon erős szakmai háttérrel rendelkező Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. is, amelynek vezetői biztosították az irodalmi kategóriák zsűritagjait és a workshopok előadóit. Segítségüknek köszönhetően olyan országosan ismert és elismert zsűritagokat is láthatnak majd májusban Gyulán, mint Pásztor Anna vagy Keresztes Ildikó.

Dr. Görgényi Ernő polgármester kiemelte, mivel az egykori diákfesztiválok, így az EDÜ fénykorához képest – a rengeteg tehetségkutató és nyári fesztivál miatt is – megváltoztak a körülmények, az Erkel Diákünnepeknek reflektálnia kell a saját korára, a kor követelményei szerint meg kell újulnia.

[video width="1280" height="720" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2019/03/EDUpromo001FINAL.mp4"][/video]

– Ennek során a legfontosabb az volt, hogy az EDÜ valóban a diákoké legyen, ne csak nekik, hanem róluk is szóljon – tette hozzá.

Farkas Mária, az EDÜ Alapítványának elnöke kifejtette, a programon 15 kategóriában indulhatnak a fiatalok, melyeket négy főkategóriába – irodalom, zene, látvány és tánc – soroltak. Szólt arról, hogy EDÜ számos fiatal tehetség számára jelentett ugródeszkát, sokakból lett neves művész.

A fiatal szervezők, Baráth Aletta, Baji Raik Martin és Sárosi Dorottya az EDÜ promóját, a diákünnepek honlapját, Facebook- és Instagram-fiókját mutatta be. Kitértek arra, hogy miként szerkesztik a posztokat, hogyan zajlik részvételük a szervezésben.

Az idei EDÜ esetében előtérbe kerül a fesztiváljelleg: a versenyprogram mellett workshopok, fáklyás felvonulás, tűzijáték, koncertek (Esti Kornél, Pixa, Margaret Island), retro disco, illetve családi és sportnap is várja a résztvevőket és látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában