Szent György Lovagrend

2019.03.18. 13:45

Cipőket és blúzokat adtak át Békéscsabán

Blúzokat és százötven pár vadonatúj cipőt adományozott hétfőn a visegrádi Szent György Lovagrend a Meseházban működő szlovák klub tagjainak, valamint BSZC Szent-Györgyi Albert középiskola iparművészeti tagozatos tanulói számára.

L. B.

A lovagrend békéscsabai priorja, dr. Szabó József elmondta: a lovagrend központja biztosította a lábbeliket és a ruhákat a békéscsabai priorátusnak, hogy azokat tovább adományozzák. Fontosnak tartották, hogy időseket és fiatalokat egyaránt segítsenek a felajánlásból.

Fiatalokat és időseket egyaránt segít a lovagrend /Fotó: Imre György/

Beszélt arról, hogy a visegrádi Szent György Lovagrendet 1326-ban alapította Károly Róbert, hogy megvédjék a kereszténységet, hogy segítsék az elesetteket, a szegényeket, illetve egykor a királyi testőrség szerepét is betöltötték a lovagok. A lovagrend soha nem szűnt meg, mondhatni téli álmából 1990-ben ébredt.

A lovagrendnek nagyjából háromszáz tagja van, a célja pedig a hagyományőrzés, a karitatív munka, a tudományos munka támogatása, valamint az ifjúság nevelése. A békéscsabai priorátus karitatív tevékenysége főleg Békés megyére és Erdélyre terjed ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában