Beruházások

2019.03.29. 07:39

Biztosított lesz a gazdaságosabb fenntartás a gádorosi középületekben

Majd 12 millió forint volt a számlánkon az év végén. Ez a saját pénzünk – summázta a 2018-as esztendő lényegét Maronka Lajos. A polgármester úgy fogalmazott, Gádoros jól teljesít, nincs hitel, kölcsönt se kellett felvennie az önkormányzatnak.

Cs. I.

– Pénzügyileg stabilak vagyunk, ami megnyugtató. A takarékos gazdálkodás mellett, kisebb pályázati sikereinknek köszönhetően, helyi, állagmegóvó beruházásaink voltak tavaly.

Új bútorzattal gyarapodott a Tóth asszony-féle közösségi házunk, lett könyvtárunk, akadálymentesítettük az ingatlant, útjaink állapotán igyekeztünk javítani – sorolta az elmúlt év történéseit a polgármester. Idén már javában zajlanak a TOP-os beruházások.

Az óvodában kicserélték a fűtőtesteket és akadálymentesítést végeztek /Fotó: A szerző felvétele/

Miközben az óvodához készülünk, a piac mellett elhaladva megjegyezte Maronka Lajos, a fedett piactérre 41 millió forintot nyertek, ez a beruházás még várat magára. Ám az ovi energetikai felújítása, az akadálymentesítés megtörtént. Erre az infrastruktúra-fejlesztésre 50 millió forintot nyertek. A helyszínen meggyőződhettünk a végeredményről.

A községháza 95 millió forint értékű felújítása év végére készülhet el, most a közbeszerzési eljárás zajlik. A 37 milliót nyert háziorvosi rendelőnek és a szolgálati lakásnak az energetikai felújítása (plusz eszközbeszerzés, akadálymentesítés) is elkezdődött.

– A gondozási központnál eszközfejlesztésre 8 millió forintot nyertünk, már tavaly tavasszal megvettük a szükséges bútorokat és műszereket – tette hozzá a polgármester.

A külterületi utak közül egy 3 kilométeres szakaszra nyert támogatás mellé az önerőt elő kell teremteniük, ezt két részletben megoldják, az út 2020 végére így elkészülhet.

– Minden lehetőséget megragadunk, hogy a falu belterületi útjait javíthassuk. Magunk is sokat teszünk ezért a közmunkaprogram keretében – mondta Maronka Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában