Magyar Sajtó Napja

2019.03.12. 16:03

A sajtó képviselőit köszöntötték

Magyar Sajtó Napja alkalmából rendezett sajtóreggelin köszöntötte a Békés megyei médiumok képviselőit a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Önkormányzat kedden reggel, a CsabaParkban.

beol.hu

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elsőként megköszönte azt a munkát, amelyet a megyei sajtó munkatársai végeznek.

Fotók: Lehoczky Péter

Kitért arra, hogy a Békés Megyei Kormányhivatal munkatársai tavaly egymillió 15 ezer hatósági ügyet indítottak el és zártak le. A kormányhivatal szerveinél, a kormányablakokban, járásokban, ügyfélszolgálatokon egymillió 14 ezer ügyfél fordult meg. A kormánymegbízott kitért arra, hogy valamennyi településen jelen vannak valamilyen szinten. A kilenc járásban tizennégy kormányablak működik, de kirendeltségeken vagy ügysegédeken keresztül valamennyi településen jelen vannak. Összesen pedig 1500 munkatársuk dolgozik Békés megyében.

Kitért a kormányhivatal jogalkalmazási és társadalomszervezési funkciójára, az önkormányzatokkal kialakított hatékony együttműködésre, a szakmai szövetségekkel működő kiváló kapcsolatra, a megyei önkormányzattal való közös munkára és gondolkodásra, valamint a sajtóval történő együttműködésre.

– Legfőbb értékünk, hogy egy nyelven beszélünk – ecsetelte. Takács Árpád kifejtette, idén folytatják a fejlesztéseket, igyekeznek megfelelő módon kezelni a munkaerőhiányt és ugyancsak folytatódik az elektronikus közigazgatás kiépítése.

Papp Gábor újságíró átveszi a díjat Takács Árpádtól

Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, az elmúlt években 431 fejlesztési projektet indítottak el 56 milliárd forint értékben. Ezek mintegy felét a megyei önkormányzat is menedzseli. Kiemelte, csaknem ötven megyei médiummal működnek együtt, és számukra nem csak a megyei önkormányzattal, hanem a megyével kapcsolatos híreket, sajtóanyagokat szolgáltatnak. Úgy vélekedett, a helyi sajtónak, köztük a kisvárosi és kistelepülési médiumoknak jelentős szerepük van a tájékoztatásban, hiszen az ottani közösségek számára fontos információkkal szolgálnak; olyan hírekkel, amelyek másutt nem kapnának teret.

Az eseményen a Békés Megyei Kormányhivatal társadalmi szerepvállalásának, valamint közérdekű tevékenységének tárgyilagos, tényszerű, mindenkor pontos és hiteles bemutatása elismeréseként a magyar sajtó napja alkalmából Takács Árpád díszoklevelet és tárgyjutalmat adományozott Such Tamásnak, a hir6.hu újságíró-fotóriporterének és Papp Gábornak, a Békés Megyei Hírlap újságírójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában