Minőségirányítás a gyakorlatban

2019.02.05. 12:35

Szakmai nap házigazdája volt az orosházi könyvtár

A Békés Megyei Könyvtár és a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Minőségirányítás a gyakorlatban címmel rendezett szakmai napot Orosházán.

Cs. I.

Buzai Csaba, a házigazdák friss eredményeiről számolt be. A szerző felvétele

Dávid Zoltán polgármester köszöntőjében arról beszélt, a fenntartónak kiváló a kapcsolata az intézménnyel, segíti az ott zajló szakmai munkát, mert közös az érdek: legyen minél több olvasó ember. Azt már a házigazda, Buzai Csaba, a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója árulta el, idén ünneplik a 70. évfordulót. Sok munka van mögöttük, a szakmai együttlétek fontosságára is felhívta a figyelmet. Beszámolt friss eredményükről: januártól ingyenes a beiratkozás, ez már számokban is mérhető. Egy hónap alatt megnőtt a könyvtárba látogatók száma és ami még örvendetesebb, a kölcsönzött dokumentumok száma jelentősen emelkedett.

A szakmai előadások sorát Tóth Máté (Könyvtári Intézet) kezdte, aki elöljáróban kijelentette, a házigazdák összetett könyvtárképpel rendelkeznek. Beszélt arról a munkáról, amit maguk dolgoztak ki: a szempontrendszerről, ami a Minősített könyvtár cím pályázathoz szükséges.

Buzai Csaba, a házigazdák friss eredményeiről számolt be. A szerző felvétele

Együttműködéssel kapcsolatos kritériumok a KMÉR-ben téma előadója volt Horváth Adrienn. A szarvasi tapasztalatokról Baginé Tóth Erika, a gyomaendrődiről Dinyáné Bánfi Ibolya, a békésiről Bercziné Vincze Eszter, a békéscsabai tapasztalatokról Rakonczás Szilvia mesélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában