tehetséges fiatalok

2019.02.27. 09:13

Nobel-díjas professzorral boncoltak az orosházi diákok

Szegeden rendezték meg a Nobel-díjasok és tehetséges diákok XIII. találkozóját, amely a Szegedi Tudományegyetem, az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány közös programja. Orosházi fiatalok is aktív résztvevői voltak az eseménynek.

Csete Ilona

A háromnapos rendezvény egyik legnagyobb érdeklődéssel várt programja volt dr. Erwin Neher Nobel-díjas professzor előadása, aki a sejtek ioncsatornáinak vizsgálati módszerének a kidolgozásáért kapta az elismerést. A rendezvényen a középiskolások, így a Táncsics diákjai is részt vehettek interaktív labortóriumi gyakorlatokon több helyszínen, valamint kerekasztal beszélgetésen Szent-Györgyi hallgatókkal és kutatási területükkel ismerkedhettek meg.

Prof. dr. Erwin Neher megnézte a boncolási gyakorlaton az orosházi tanulók munkáját /Beküldött fotó/

A Szegedi Nemzeti Színházban megrendezett gálaesten pedig kiosztották a Szent-Györgyi Talentum díjat is, amit idén a Táncsics egykori diákja, dr. Horváth Péter kapott a kutatómunkájának elismeréseként – sorolta élményeiket, lehetőségeiket az orosházi középiskola szaktanára, Francziszti László, aki a diákokkal résztvevője volt a gazdag programkínálatnak.

Prof. dr. Erwin Neher és a Táncsics diákjai (balról jobbra: Garabuczi Vanessza, Halter Luca és Török Péter), valamint kísérő tanáruk Francziszti László /Beküldött fotó/

A Táncsics gimnáziumot három olyan tanuló képviselte, akik már korábban országos versenyeken bizonyították tudásokat: Garabuczi Vanessza, Halter Luca és Török Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában