látványtervvel

2019.02.21. 18:12

Megújult környezet és sztárok a Gyulai Pálinkafesztiválon

Április 12. és április 14. között rendezik meg a huszadik, jubileumi Gyulai Pálinkafesztivált – jelentette be a rendezvénnyel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere és Bora Imre fesztiváligazgató.

Papp Gábor

Dr. Görgényi Ernő elmondta, a szállásadók visszajelzése alapján már most jelentős az érdeklődés a Gyula egyik legnagyobb gasztrokulturális programjának számító fesztivál iránt.

Bora Imre fesztiváligazgató kitért arra, hogy a két évtizedes jubileumhoz kapcsolódva Gyula 20 néven limitált példányszámú, prémium minőségű pálinkával fognak megjelenni a helyi pálinkamanufaktúra jóvoltából. A megújulás jegyében az eddig megszokott nagy rendezvénysátor eltűnik, és helyette egy, a várat és a környezetét is jobban kiemelő miliő várja majd a látogatókat.

 

Gyakorlatilag egy 20 ezer négyzetméteres rendezvényteret hoznak létre, a magassarkú cipőben érkező hölgyek részére is megfelelő, 2000 négyzetméteres gumiburkolattal. A területen, illetve a standok előtt kisebb, csak tetővel rendelkező rendezvénysátrak lesznek, hősugárzókkal felszerelve.

Bora Imre kitért arra, idén is megszületik anyaországon belüli pálinkákból és a határon túli magyar területeken készült párlatokból a Kárpát-medencei Nemzeti Összetartozás Pálinkája. Emellett folytatódik exkluzív gasztronómia sorozatuk is, idén Szilva a konyhában címmel.

Bora Tímea főszervező a fesztivál kísérőrendezvényeként életre hívott Brillante 2019 Pálinka és Párlatversenyről, az ország második legrangosabb ilyen jellegű megmérettetéséről szólt elsőként. Tavaly a versengésre 850 minta érkezett.

Ezt követően elmondta, a főszereplő pálinka mellett a színpadon a magyar könnyűzenei élet jeles képviselőivel is találkozhatnak majd az érdeklődők. Fellép többek között az idén szintén 20 éves Magna Cum Laude és az ugyancsak „ilyen korú” Ismerős Arcok, de a nézők láthatják, hallhatják mások mellett Rúzsa Magdit, a TNT-t, Fenyő Miklóst és a Bagossy Brothers Company-t is.

Bora Imre kiemelte, a fesztivál fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, míg a kísérőrendezvényként életre hívott Brillante Pálinka és Párlat Verseny fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter.

Az előzetes egyeztetés szerint ott lesz a fesztiválon a Paks II. interaktív tájékoztató kamionja, illetve Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat is a látogatók rendelkezésére áll, valamint érkezik a fesztiválra a Közös Érték az Egészség Program is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában