adomány

2019.02.03. 17:18

Rubint Réka is Noémi támogatására biztatja követőit

Az elmúlt héten nagy lendületet kapott a súlyos beteg kétegyházi kislány, Dicsa Noémi számára indított gyűjtés. Miután történetéről újabb országos médiumok is beszámoltak, illetve a gyűjtés hírét olyan ismert celebek is megosztották közösségi oldalaikon, mint például Rubint Réka, több millió forint érkezett a gyermek gyógyulását támogató alapítvány számlaszámára.

Sz. Gy.

– Nincs annál szörnyűbb érzés, mint amikor egy szülő a gyermekéért aggódik. Szülőként mindent megteszünk, hogy a tehetetlenség érzését a remény picit tompítsa vagy elnyomja! Kérlek titeket, hogy fogjunk össze – biztatta követőit Noémi támogatására az ismert fitneszedző. " target="_blank" rel="nofollow noopener">Facebookos bejegyzését rövid időn belül több mint ezren osztották meg.

A családtól vasárnap megtudtuk, jelenleg 32,3 millió forint a támogatásokat gyűjtő számlaszám egyenlege, és számos olyan felajánlásról tudnak még, melyek összege majd csak ezután érkezik meg az alapítványhoz. Ilyen egyebek mellett a Republic gitárárveréséből származó anyagi segítség is.

Mint arról már korábban írtunk, a zenekar egy nagy értékű hangszert ajánlott licitálásra, hogy ezzel támogassa Noémi gyógykezelését.

Az árverés szombaton lezárult, a gitár – melynek hangja több Republic-lemezen is hallható – végül 1,5 millió forintért kelt el; a vevőnek a család és a zenekar is megköszönte nem mindennapi gesztusát.

– Hálásak vagyunk azoknak is, akik tőlünk értesülve liciten kívül utaltak a nemes cél érdekében. Rendkívüli érzés, hogy ilyen szuper csapatban, közösségben lehetünk – fogalmaztak a Republic tagjai közösségi oldalukon.

A felajánlások sora ezzel közel sem ért véget, hiszen több tucatnyi művészeti alkotást is árverésre bocsájtottak készítőik, hogy azok árából Noémit segítsék. Számos programot is szerveznek a kislány támogatására a közeljövőben. Gyulán jótékonysági alakformáló edzést, Eleken jótékonysági estet, Kétegyházán pedig sportnapot, bált és retróbulit is rendeznek, melyek bevételeit a gyermek kapja majd meg.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, Dicsa Noémi gerincvelői izomsorvadásban szenved, az első évben 68 millió forintba kerülő gyógykezelését pedig egyelőre nem finanszírozza az egészségpénztár. A család nem adja fel, ezért kezdtek gyűjtésbe.

A felajánlásokat a kislány számára létrehozott Együtt a Kisangyalokkal Mozgáskorlátozott Gyermekeket Támogató Alapítvány 11733027-28360616 (OTP) számú bankszámlaszámára lehet átutalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában