FÜZESGYARMAT

2019.02.01. 19:13

Gyógyszerészé lett az év vállalkozása a szakmai rendezvényen

Gazda- és vállalkozónapokat, vidékfejlesztési konferenciát tartottak pénteken a füzesgyarmati Hotel Garában. A nyolcadik alkalommal megszervezett esemény célja – az eddigiekhez hasonlóan – az volt, hogy a helyi és környékbeli vállalkozások információhoz jussanak az aktuális támogatási lehetőségekről, valamint kapcsolatokat építsenek.

N.-L. V.

Dukai Miklós és Viski József a támogatásokról és lehetőségekről tájékoztattak. Fotók: Lehoczky Péter

A rendezvény kora délután egy nyitottüzem-bemutatóval kezdődött. Idén az érdeklődők a MOL Nyrt. helyi telephelyére látogathattak el. A program ezt követően a hotelben folytatódott, ahol a köszöntőbeszédek után megkezdődött a szakmai konferencia.

Bere Károly polgármester a város idei költségvetéséről (2,1 milliárd) és a jövőben megvalósuló beruházásokról szólt, melyek sorából kiemelte a 100 fő befogadására alkalmas munkásszálló, valamint a tanuszoda projektjét, illetve a bucsai út hat kilométeres szakaszának felújítását.

Kovács József országgyűlési képviselő a foglalkoztatásról beszélt. Mint mondta, a rendszerváltozás óta nem dolgoztak olyan sokan a magyar gazdaságban az utolsó negyedévi adatokat tekintve, mint tavaly (közel 4,9 millió fő). Véleménye szerint a számok azt mutatják, hogy a magyar emberek és vállalkozások képesek felzárkózni Európa nyugati feléhez.

Takács Árpád, a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a demográfiai helyzet javítására irányuló intézkedéseket emelte ki, valamint elmondta, az előttünk álló időszakban is fontos célkitűzés marad, hogy a vidéki térségekben megőrizzék a munkahelyeket és újakat teremtsenek.

Dukai Miklós és Viski József a támogatásokról és lehetőségekről tájékoztattak. Fotók: Lehoczky Péter

Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára a Magyar Falvak Programról, azon belül is az úthálózat-fejlesztés lehetőségeiről számolt be. Hangsúlyozta, a kormány fontosnak tartja, hogy a jövőben is minél több pályázati lehetőséget biztosítson a vidéknek.

Viski József, az agrártárca helyettes államtitkára a Tanyafejlesztési Programot emelte ki. Elmondta, a tavalyi évhez képest duplájára, összesen 2,4 milliárd forintra emelkedett a program keretösszege 2019-ben.

Az esemény végén átadták az Év vállalkozása 2018 díjat, amit ebben az esztendőben dr. Nagyné dr. Martonosi Emese, a Pharma-Füzes Bt. vezetője, gyógyszerésze vehetett át. Az életműdíjat Csató József mezőgazdász kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában