közlekedésbiztonság

2019.02.26. 14:37

Elméletben és gyakorlatban is összemérték tudásukat a versenyen

Kerékpáros közlekedési verseny városi döntőjét rendezték meg általános iskolásoknak a Petőfi Utcai Általános Iskolában, kedden délelőtt.

B. O.

A „Ki a mester két keréken?” és a „Kerékpáros Iskola Kupa” közlekedésbiztonsági verseny területi döntőjét a Békéscsabai Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzési Bizottsága szervezte meg, és innen juthattak tovább a gyerekek a megyei, majd az országos döntőbe.

Fotó: Lehoczky Péter

– Fontos a közlekedésbiztonság, illetve hogy a gyerekek foglalkozzanak a közlekedési szabályokkal, és ezáltal otthon is beszélgessenek erről a szüleikkel. Szintén lényeges, hogy a mindennapi életben is tudják a szabályokat, és így vigyázzanak magukra – mondta el Kutyik Margit hadnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

 

A szerző felvétele

A verseny egy KRESZ tesztből és egy kerékpáros ügyességi pálya teljesítéséből állt, ezeken pedig tíz iskolából 18 fő vett részt, ahol az egyéni és a csapateredményeket is értékelték. Mint megtudtuk a megyei döntőre március végén kerül sor.

A szerző felvétele

A „Kerékpáros Iskola Kupa” csapatversenyét a Gerlai Általános Iskola párosa nyerte. Második lett a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, harmadik pedig a Szlovák Általános Iskola csapata. Az egyéni verseny legjobbja a lányoknál Dobra Flóra (Gerlai Általános Iskola), a fiúknál pedig Szilágyi Mátyás (Gerlai Általános Iskola) lett.

A „Ki a mester két keréken?” vetélkedőn a csapatok között a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola kettőse teljesített a legjobban. Második lett a Szlovák Általános Iskola két diákja, a harmadik helyen pedig a Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános iskola csapata végzett. A lányoknál Fürj Nóra (Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola) teljesített a legjobban, a fiúknál Pálinkás András (Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola) lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában