ismét kinyithat

2019.02.10. 15:42

Élet költözhet a gyulai kismoziba

Újabb lépéseket tett legutóbbi ülésén a gyulai képviselő-testület annak érdekében, hogy ismét élettel töltsék meg az egykori kismozi épületét.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a grémium tavaly év végén döntött arról, hogy megvásárolja a patinás ingatlant, amit – tette hozzá – 80 millió forintért árultak, a szakértő 90 millió forintra becsülte az értékét, a város pedig végül 66 millióért vette meg.

Kiemelte, több pályázati lehetőség is elérhető, ami lehetőséget adhat arra, hogy az épületben ifjúsági célokra alakítsanak ki tereket, illetve a fogyatékossággal élők sportja is helyet kaphat ott. Ezért a testület integrált közösségi tér kialakításához térítésmentes használatot biztosít három civil szervezet számára.

Az ifjúsági feladatokat ellátó Mi egy Másért Közhasznú Egyesület a vár mellől, a Kossuth utcából költözik az ingatlanba. A változás a kulturális élet, a Vigadó, a művelődési központ, a Göndöcs-kert, a városközpont közelsége miatt előnyös lehet a fiatalok számára.

A Dél-Alföldi Wellness Egyesület szintén teret kap az épületben, s mint elhangzott, egy fogyatékossággal élők sportolását is segítő bowlingpálya kialakításában is gondolkodnak az egykori nagy- vagy vetítőteremben. A harmadik szervezet, a Gyulai Zeneműhely Egyesület, amely zenestúdiót és próbatermet hozna létre. Az előterjesztéshez egy térképet is csatoltak, ami mutatja, hogy mely részek ­milyen funkcióhoz csatlakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában