Orosháza

2019.02.11. 18:54

A horgászok halasítanak és védik a természetet

A Kinizsi Horgász Egyesület életében lezárult az elmúlt öt év. Lejárt az elnökség mandátuma, a tisztújítás is napirenden volt a napokban megtartott közgyűlésen. Bozsár Lajos elnök lapunknak elmondta, eddig is nagy hangsúlyt fektettek a természetvédelemre, az ifjúság nevelésére, amit a folytatásban is kiemelten kezelnek.

Cs. I.

Sikeresnek nevezte a maguk mögött hagyott éveket. Örömmel számolt be arról, hogy napjainkban majd 900 a taglétszámuk. Az öt év alatt csak a saját anyagi erőforrásukból 5 millió forintot fordítottak haltelepítésre. Tartalmas programokkal népszerűsítik a horgászéletet. Megyei és városi szinten is kapnak támogatást, ami hozzájárul a horgászturizmus fejlesztéséhez, a horgászvizek minőségének a javításához.

Az eszközbeszerzéseket is folytatják – tette hozzá. 2019-ben szeretnénk felújítani a halőrházat, ami alkalmassá válhat ősztől horgászszakkörök lebonyolítására. Köztudott, hogy a horgászok nyáron két gyermektábort hirdetnek, egyre nagyobb a látogatottsága, népszerűsége ezeknek. Fontos, hogy kulturált helyet biztosítsanak nemcsak a legfiatalabbaknak, de minden helyi és kikapcsolódni érkező horgásznak.

Idén is saját erőből 1 millió forintot fordítanak haltelepítésre (az olajbányászok is segítik őket ebben a munkában), de a halasítás mellett más civil szervezetekkel is ápolják jó kapcsolataikat. A márciusi horgászok báljával kezdődik az év, majd környezetvédelmi napot hirdetnek, és a tavaszváró horgászversennyel folytatják a 2019-es év programsorozatát. A tagság megválasztotta a következő öt évre az új elnökséget. Elnök Bozsár Lajos, titkár Pelle Zsolt, alelnökök ­Jónás István és Czakó Dávid lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában