Gyula

2019.01.10. 12:49

Új bérlő üzemeltetheti a Wesselényi-tavat

Idén január 1-től 15 évig, azaz 2034-ig új bérlője van a Törökzugban található záportározónak, a Wesselényi-tónak – tájékoztatott Facebook-oldalán Kónya István alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

P. G.

Mint emlékeztetett rá, a fürdővárosi önkormányzat még szeptemberben nyílt pályázatot írt ki a tó hasznosítására, és a képviselő-testület Misinkó Géza János pályázatát támogatta.

– A sokak által kedvelt tó és annak partjának fejlesztése tehát tovább folytatódik, bízva abban, hogy az eddigi rongálók – akik sokszor törtek-zúztak a tó partján – is belátják, hogy inkább jót kellene tenni a közért, nem pedig közös értékeinket rombolni – fogalmazott posztjában Kónya István. Az önkormányzati képviselő hozzátette, új pihenőhelyeket, filagóriákat, bográcsozókat helyeznek majd el a tó több pontján, és zárt rendszerű illemhelyek létesítése is megtörténik néhány helyen, a szükséges engedélyek beszerzését követően.

Kónya István hangsúlyozta, várhatóan a vagyon- és környezetvédelem érdekében is lesz előrelépés, de erről később számolnak majd be részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában