népesség

2019.01.02. 20:38

Majd minden házasságra jut egy válás Füzesgyarmaton

A település népessége folyamatos csökkenést mutat – olvasható ki a Füzesgyarmatról nyilvánosságra hozott legfrissebb mutatókból.

N.-L. V.

A jelenség okai a negatív vándorlási egyenlegben, a természetes fogyásban, az élve születések számának csökkenésében és a halálozások számának növekedésében keresendők; a halálozások mértéke napjainkra kétszerese a születések számának.

Az élve születések számának dinamikus csökkenése, és ezzel együtt a lakónépesség számának mérséklődése, valamint elöregedése várhatóan tovább folytatódik, ugyanis a teljes termékenységi arányszámra és a gyermekvállalási kedvre közvetlen hatást gyakorló házasságkötési ráta is drasztikusan csökken Füzesgyarmaton.

A Helyi Esélyegyenlőségi Program szerint a településen az országosnál rosszabb arányban alakult a házasságkötések és válások száma, miután e két mutató Füzesgyarmaton csaknem megegyezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában