fejlesztés

2019.01.03. 06:50

Felújították a zsadányi parókiát

Véget ért a parókia felújítása – jelezte Demeter Ottó zsadányi református lelkész, ismertetve, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében megvalósult beruházás során külsőleg újult meg a településképet meghatározó épület: szigetelték, cserélték a nyílászáróit, a cserepeit, illetve napelemes rendszert is telepítettek.

L. B.

A fejlesztésre 23,6 millió forintos támogatást nyert a református egyházközség, amihez a gyülekezet további 1,2–1,3 millió forintot biztosított saját erőből. A napelemek révén a villamos energián, a szigetelés és a modern ajtók, ablakok által pedig a felhasznált gáz mennyiségén tudnak spórolni.

– Az anyaotthon, a családok átmeneti otthonának fejlesztésére egy EFOP-os pályázaton nyertek 72,8 millió forintot. Az épület külsőleg és belsőleg is megújul – szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, burkolatot, bútorokat cserélnek, filagóriát, játszóteret építenek –, a beruházás jövő tavasszal érhet véget – tette hozzá a lelkész, majd szólt a továbbléptetőről.

A továbbléptető lényege, hogy az anyaotthonban a nehéz helyzetbe került családok egy–másfél évig élhetnek. Aki elkötelezett abban, hogy változtasson korábbi életén, annak lehetősége nyílik arra, hogy a továbbléptetőbe költözzön, és ott lelkileg, anyagilag megerősödjön. A továbbléptető egy ház, amit megvett és felújított a helyi református gyülekezet.

Demeter Ottó lelkész beszélt a beruházásról /A szerző felvétele/

Demeter Ottó szólt arról is, hogy fut egy közösségfejlesztést célzó, 42 millió forintos EFOP-os program a református egyházközség irányításában. A projekt azt a célt tűzte ki, hogy összehozza a generációkat, valódi közösséget építsen – ez az egyházi célokkal is összhangban van. A pályázat keretében több rendezvényt szerveztek és szerveznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában