cselekvési terv

2019.01.07. 21:44

Elfogadták a csabai esélyegyenlőségi programot

Rábólintott a városi közgyűlés a legutóbbi ülésén a helyi esélyegyenlőségi programra, ami több mint 200 oldalas dokumentum, és a jelenlegi helyzet bemutatása mellett arról is szól, hogy milyen intézkedéseket kellene hozni a rászorulók érdekében.

L. B.

A Fidesz-frakció képviseletében Paláncz György helyi képviselő sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a hátrányos helyzetben lévőkre. Fontosnak nevezte a cselekvési tervet és azt, hogy a rászorulók tisztában legyenek azzal, hol kaphatnak segítséget.

A dokumentumban azt írták a romákra és a mélyszegénységben élőkre vonatkoztatva, hogy Csabán sok az olyan önkormányzati lakás, ami elégtelen lakhatási körülményeket biztosít, ezért korszerűsíteni kellene ezeket. A gyermekek esetében kiemelték, magas a nem egészséges fogazatúak száma – hatéves korában egy átlagos magyar gyermeknek csaknem négy szuvas foga van, egy svájcinak átlagosan 0,8 –, ezért ki kellene dolgozni valamilyen, szájhigiénére nevelő programot.

A nők esetében kitértek arra, hogy sok esetben nem válik ismertté a családon belüli erőszak, és hogy a bölcsődei férőhelyek számának további fejlesztésével lehetne segíteni a visszatérésüket a munka világába. Az idősek kapcsán kiemelték: többen várnak arra, hogy bekerülhessenek egy bentlakásos intézménybe, ezért a szociális ellátórendszert hatékonyan, racionálisan és a szükségleteken alapulva kellene működtetni.

.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában