karácsonyfa

2019.01.02. 13:52

Békéscsabán és Gyulán is elszállítják a kitett fenyőket

A megyeszékhelyen januárban két szerdai napon, 9-én és 23-án, Gyulán pedig hetente minimum egyszer elszállítják a kitett, korábban karácsonyfaként szolgált fenyőket.

Licska Balázs

Forrás: Shutterstock illusztráció

– A békéscsabai ügyfelek zöldhulladékát január 9-én és 23-án – ez két szerdai nap – háztól szállítja el a közszolgáltató – közölték lapunk érdeklődésére a DAREH Bázis Nonprofit Zrt.-nél, és ez olvasható ki a szemétszállító cég hivatalos oldalán, a dareh.hu oldalon közzétett, 2019 első negyedévére vonatkozó ürítési naptárból is. Ekkor viszik el a kihelyezett, az ünnepekkor karácsonyfaként szolgált fenyőket is a megyeszékhelyen. A társaságnál azt kérték, hogy az elszállításra váró zöldhulladékot reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanjaik elé a békéscsabaiak.

Fotó: Shutterstock illusztráció

– Gyulán a közüzemi nonprofit kft. munkatársai minden héten legalább egy alkalommal elszállítják a leszedett karácsonyfákat – ismertette megkeresésünkre Bányai György, a cég üzemvezető-helyettese.

A társaságnál arra kérték a lakosságot, hogy a lakótelepen – amennyiben lehetséges – a hulladékgyűjtő edényzetek mellé, illetve olyan helyre rakják ki a fenyőfákat, amelyet a hulladékszállító jármű meg tud közelíteni. Utóbbit kérték a kertes házas övezetekben élőktől is. A kertes házaknál a karácsonyfák kihelyezését az adott körzetben a zöldhulladék elszállításának esedékes napjára kéri a szolgáltató, mert így rövid idő alatt elviszik a kidobott fenyőfákat. Az épületek mellé kitett fenyők esetében lényegesen nehezebb feladatot jelent az elszállítás, de a társaság parkgondozói csoportja ezekre is folyamatosan figyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában