videóval

2019.01.14. 17:15

Állatvédők akcióban: felkeresték a fiút, aki tóba dobott egy macskát

Tóba dobtak egy macskát Békéscsabán, söpört végig a közösségi médiában egy az esetet bemutató videó. A hozzászólásokból kiderült, a felvételt egy Békéscsaba környéki tónál készítették, és a videón szereplő fiú is a megyeszékhelyen lakik. Az állatvédők gyorsan cselekedtek és felkeresték az illetőt.

Busi Ottó

A néhány másodperces videón az látható, hogy valaki egy stégről messzire eldob egy kisebb macskát. Az állat hosszan repül, a vízbe csapódik, majd kétségbeesetten elkezd úszni a kamera felé. Eddig tart a videó, ami kikerült a közösségi médiába, melyet időközben rengetegen megosztottak és kommentáltak.

A helyi állatvédők gyorsan kiderítették, hogy ki szerepel a rövidke videón, sőt az is kiderült, hogy hol lakik az illető. Tóháti Ancsika, aki a videót megosztotta, hírportálunknak elmondta, hamar eljutottak a fiatal fiúhoz, végül ismerőse Hernik Ferenc szervezte meg, hogy keressék fel, és vonják kérdőre az illetőt. Közben ismerősökön keresztül a fiú és családja is meginvitálta őket otthonukba, hogy megmutassák a vágatlan videót, és azt, hogy az állat életben van.

Tóháti Ancsika és Jessy kutya mellett Hernik Ferenc (balról) és Beimli Viktor /Fotó: Imre György/

Hernik Ferencék végül Beimli Viktorral és Molnár Gyulával kiegészülve négyen mentek el a fiúhoz, ahol azt tapasztalták, hogy több állat mellett a videón szereplő macska is a házban van. Elmondásuk szerint az állat jó állapotban pihent a melegben. Az állatvédők elbeszélgettek a fiúval, aki – bár nem mentség a történtekre – tapasztalatuk szerint megbánta amit tett. Sőt beleegyezésével egy videót is felvettek arról, ahogy elnézést kér a történtekért és megígéri, hogy soha többet nem csinál ilyet. Ez a videó aztán felkerült a közösségi oldalra is.

Mint megtudtuk, a megvágott videót a fiú volt barátnője töltötte fel, állítólag bosszúból. A teljes videón látszik, hogy az állat kiúszik a vízből, felmászik a stégre, majd elindul azon a part felé. Közben a háttérben a nevetés mellett az is hallatszik, hogy valaki azt mondja „menjél cicu, szárítkozz meg”. Az nem derült ki, hogy csak a felvételt készítő és az elkövető, vagy esetleg más is jelen volt-e az ominózus esetnél. Annyi azonban tisztázódott, hogy a felvétel nem most télen, hanem tavaly késő tavasszal készült, a videón ugyanis a környezet miatt elsőre sokan azt hitték az eset mostanában történt.

– Bár nem így készültünk, de a tapasztaltak hatására, úgy véljük, most, ebben az esetben ennyi elegendő volt, a fiú érzésünk szerint valóban megbánta tettét, időközben jelentkezett a menhelyre segítőnek is. A cica pedig jól van, és elég nagy szégyen mind neki, mind a családjának az ami történt – árulta el Hernik Ferenc az üggyel kapcsolatban meglátásait.

[video width="640" height="480" mp4="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2019/01/macska.mp4" poster="https://www.beol.hu/wp-content/uploads/2019/01/18.jpg"][/video]

Forrás: Facebook

Több állatkínzás is történt

Több állatkínzásos eset is borzolta a kedélyeket az elmúlt hónapokban, melyekről lapunk is beszámolt. Az egyik szerint két lakótelepi lakásban több mint húsz macskát és két kutyát tartott két nő Békéscsabán. Az állatokat nem etették, nem itatták és nem gondozták rendesen. A rendőrség állatkínzással gyanúsítja őket.

Egy másik esetben szintén ugyanez a vád, Zalában egy nő baltával agyonvert hét kölyökkutyát, majd az állatok tetemét felgyújtotta.

Egy harmadik esetnél ami az elkövetők személyét, életkorát tekintve hasonló a most előkerült esethez, néhány kamasz bántalmazott, rugdosott félholtra egy macskát Békésen. Az állat végül megmenekült. A rendőrség itt is állatkínzás miatt nyomoz az ügyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában