Testületi ülés

2019.01.31. 14:56

A közlekedés, az egészségügy is heves vitákat gerjesztett Orosházán

Hangos viták jellemezték a képviselő-testület csütörtöki ülését. Napirenden szerepelt egyebek mellett a helyi személyszállítás és a kórház helyzete.

Egyetlen napirendi pontot sem tárgyaltak még, amikor Füvesi Sándor sérelmezte, miért nem veszik fel a napirendek közé azt a témát, ami a televíziós közvetítések visszaállítását szorgalmazza. Érvként elhangzott: a költségvetésben szerepel. Az volt Dávid Zoltán polgármester válasza: e témában korábban döntött a testület.

A helyi személyszállítással kapcsolatban, a DAKK ZRT.-vel való megállapodás megszavazása előtt is több ellenzéki képviselő nyilvánított véleményt higgadtan vagy emelt hangon, többször elvették tőlük a szót. A kórháznak nyújtandó támogatás is nagy vitát generált. A határozati javaslatban 2019-re 15 milliós önkormányzati támogatás szerepelt, az ellenzék viszont a kétszer 12 millió forint megadását javasolta, mert a kérelmező a sürgősségi szakma, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztály betegbiztonsági kérdéseire hivatkozva rendkívüli segítséget kért. A jelenlévő főigazgatótól megkérdezték: a ki nem fizetett vállalkozó orvosokkal. szakdolgozókkal mi lesz? Dr. Duray Gergő elmondta, az intézet kapott konszolidációt, ki nem fizetett számláikat rendezték. A vállalkozók elmaradt bérének a rendezésére is érkezik plusz forrás a jövő héten.

– Az a cél, hogy minél több közalkalmazottat foglalkoztassunk és igyekezzünk kezelni a problémákat – tette hozzá a kórházi vezető. Arra a felvetésre még ő sem ismeri a választ, hogy a nővérszálló központi forrásból történő felújítása mellett a szobabérlők házát érinti-e majd a rekonstrukció. Végül a többség az idei évre megszavazta a 15 millió forintos támogatást.

Napirenden szerepelt az egyházak tavalyi támogatási összegeinek az elszámolása, a vízellátási gyűjtemény jogi sorsa, az Eötvös téri, rossz állapotú sportpálya felújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában